Beveiligingscamera Set

Veel bedrijven kiezen voor het gemak van een complete camera set. Niet verwonderlijk, want hiermee heb je de complete bewaking van je bedrijf in één keer geregeld: één of meerdere beveiligingscamera’s, een recorder om alle opnames op te slaan en indien gewenst een monitor om de beelden op te bekijken. Bovendien is een complete set ook veel goedkoper dan alle onderdelen los aanschaffen. Bij het uitkiezen van een camerabewaking set zijn er verschillende vragen die je jezelf moet stellen.

Hoeveel camera’s heb je nodig?
Wanneer je een kleine ruimte wilt beveiligen heb je vaak aan één camera genoeg, maar wanneer de ruimte groter is of wanneer je meerdere ruimtes wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere camera’s nodig. Hoeveel precies, dat hangt af van de ruimte. Als je hier zelf niet uitkomt kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. Heeft de set van jouw keuze te weinig camera’s? Geen probleem! Al onze sets zijn naar wens uit te breiden met extra camera’s.

Wat voor type camera’s kies je?
Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden bij je keuze voor het type camera. Denk bijvoorbeeld aan het signaal, het design en of de camera geschikt is voor binnen of buiten. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze aparte pagina over beveiligingscamera keuzehulp.

Heb je een bewakingsrecorder nodig?
Indien je de set gaat gebruiken voor surveillancedoeleinden, waarbij een bewaker live meekijkt en de beelden niet opgeslagen te hoeven worden, dan heb je geen recorder nodig. Vaak willen onze klanten de beelden echter opslaan om later terug te kunnen kijken. Dit is bijvoorbeeld zeer handig voor bewijsvoering. In dat geval is een recorder onmisbaar. Tip: bekijk onze pagina over bewakingsrecorders voor meer informatie.

Heb je een monitor nodig?
Het omgekeerde kan natuurlijk ook. Als je de beelden alleen wilt opslaan en niet live mee hoeft te kijken heb je genoeg aan een set van één of meerdere camera’s en een recorder. Voor surveillancedoeleinden heb je altijd een monitor nodig. Een set met zowel een monitor als een recorder is natuurlijk ook mogelijk.

Wil je mee kunnen luisteren?
Voor sommige van onze klanten, in het bijzonder Escape Rooms, is het belangrijk om naast de videobeelden ook mee te kunnen luisteren. Voor deze klanten bieden wij sets aan waarvan de camera’s een ingebouwde microfoon hebben.

Wil je liever zelf een set samenstellen?
Voldoen de sets op deze pagina niet helemaal aan je eisen? Dan kun je natuurlijk ook altijd je eigen set samenstellen. Om je hierbij te helpen hebben we een speciale pagina gemaakt met alle informatie die je nodig hebt voor het samenstellen van een bewakingscamera set.

Persoonlijk advies
Heb je na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen of wil je persoonlijk advies bij het uitzoeken van een beveiligingscamera? Neem dan gerust contact met ons op.